یهودیت و مجازات اعدام کسی که عهد عتیق (تورات) را بخواند 36 عمل مشمول مجازات مرگ در آن می یابد. و به این ترتیب نتیجه می رسد که دین یهود طرفدار مجازات اعدام است. با این وجود، در خلال دوره ای که دین یهود به عنوان قانون جزایی حاکم شده، دادگاه های یهودی بسیار به ندرت حکم اعدام صادر کرده اند. دولت اسرائیل هم مجازات مرگ را برای جزای هر گونه جرم ارتکاب پذیر فعلی، ملغی کرده است. از جمله بخش هایی از عهد عتیق که نشانگر تأیید مجازات اعدام اند به این قرارند: " ... جان در برابر جان، چشم در برابر چشم، دندان در برابر دندان ..." اکسودوس 21:23-34 " هرکس خون انسانی را بریزد، باید انسانی خونش را بریزد" سفر پیدایش 9:6
مضمون این جمله ها به روشنی روشن حامی حکم اعدام می نماید. اما برای فهم کامل شریعت یهودی نباید به تورات بسنده کرد، بلکه باید تلمود را هم خواند که شرح و تفسیر عالمان یهودی از شریعت و فرمان های تورات است. خاخام هایی که تلمود را نوشتند انبوهی از موانع بر سر را مجازات اعدام نهاده اند که در عمل اجرای حکم مرگ را ناممکن می سازد. خاخام ها با ابزارهای گوناگونی به این هدف رسیده اند:
حاصل آنکه عده کسانی که در دروه ی تصدی خاخام ها و شریعت یهودی بر دستگا قضا اعدام شده اند قلیل است. اسرائیل اسرائیل در سال 1954 مجازات اعدام را، به استثنای مورد جنایات کاران نازی ، لغو کرد. از 54 سالی که از تأسیس دولت اسرائیل می گذرد، تنها یک نفر در اسرائیل اعدام شده است: آدولف آیشمن، جنایت کار جنگی نازی، که نقش عمده ای در هولوکاست داشت.
ادامه >> دیدگاه های هندویسم درباره ی اعدام
|