خانه | بالا

تمایلات جنسی کودکان و نوجوانان > برخی پرسش های والدین و مربیان درباره ی مسائل جنسی کودکان > سوءاستفاده ی جنسی

 

(دریافت فایل پی. دی. اف کتاب )

 

چگونه و در چه زمانی درباره ی سوء استفاده ی جنسی صحبت می- کنید؟

 

بچه های شش و هفت ساله ام درمدرسه ماجراهای زیادی در مورد سوءاستفاده ی جنسی از کودکان می شنوند. داستان های وحشیانه ای که مثلا بعضی مردان بچه ها را می دزدند و بعد آنها را می کشند یا می خورند... . متأسفانه از طرف مربیان مدرسه توضیح کافی و روشن در مورد این داستانها داده نمی شود. به نظر می رسد این گونه ماجراها برای کودکان بسیار جالب و مهیج باشد. اما من فکر می کنم بسیار مهم است که در لحظه مناسب اطلاعات درست در مورد امکان بروز چنین خطراتی به بچه ها داده شود.

- صحبت در مورد سوءاستفاده ی جنسی با بچه ها کاری است بسیار مشکل، اما در عین حال ضروری. سوءاستفاده ی جنسی، جنبه ی منفی رابطه ی جنسی است که شما به عنوان مربی و معلم کودک تلاش می کنید آن را پنهان نگه دارید، چرا که هدف شما این است که همیشه اول جنبه های مثبت رابطه ی جنسی را به کودک بشناسانید و بعد از آن او را با جنبه های منفی (سوءاستفاده های جنسی) آشنا سازید.

اگر هشدار در مورد سوءاستفاده ی جنسی اولین چیزی باشد که کودک در مورد مسائل جنسی با آن مواجه می شود، تاثیر انحرافی و منفی بر روی کودک باقی می گذارد.

حتی کارشناسان امور تربیتی کودکان نیز با این پرسش مواجهند که آیا صحبت در مورد سوءاستفاده ی جنسی باید به امور تربیت جنسی مربوط دانسته شود یا خیر؟ در انگلستان برخی مدارس برنامه ی ویژه ای به عنوان "کمک های اولیه در موقعیت های تهدید و تصادفات" به اجرا می گذارند و به بچه ها آموزش می دهند که در مواقع خطرناک از جمله تصادفات رانندگی، آتش سوزی و تهدیدات و سوءاستفاده ی جنسی باید چگونه رفتار کنند. نتیجه آنکه مسئله سوءاستفاده جنسی به حوزه دیگری جدا از تربیت جنسی مربوط میشود. منظور از سوءاستفاده ی جنسی وضعیتی است که در آن کسی با سوءاستفاده از قدرت، دیگری را مورد سوء استفاده جسمی (جنسی) قرار میدهد. در این مورد می توان با کودکان صحبت کرد، ولی مهم تر آن است که به بچه ها آموزش داده شود که در چنین شرایطی چه واکنشی نشان دهند: نه گفتن، گریختن، موضوع را با فرد مسئولی درمیان گذاشتن، از جمله این راه حلها است.

در عین حال باید به بچه ها هشدار داد که ممکن است آدم های ناشناس و چه بسا آشنایان، از تو بخواهند کارهایی انجام دهی که تمایلی به انجام آنها نداری و یا کاری را با تو انجام دهند که تو دوست نداری.

برای مثال:

از تو بخواهند بدنت را، یا آلت تناسلی ات را لمس کنند، ترا به آغوش کشند و یا بگویند که تو کاری را جلویشان انجام بدهی. بعضی اوقات ممکن است این درخواست با مهربانی و خوشرویی و برخی اوقات با زور و خشونت همراه باشد. اغلب وعده می دهند که یک هدیه از آنان می گیری و تو نیز باید قول بدهی که این راز را به هیچ کس نگویی.

به بچه ها توضیح دهید که رازها به دو گونه اند، یکی جالب و دیگری آزاردهنده. رازهای جالب را لازم نیست به کسی بگویی، اما رازهای آزاردهنده را باید با کسی که به او اعتماد و اطمینان داری در میان بگذاری. باید به بچه ها آموخت که همیشه آنها مجاز به گفتن "نه" در مقابل آنچه نمی پسندند، هستند، حتی اگر به آنها وعده ی یک هدیه ی جالب داده شود.

در این مورد می توانید چند مهارت اولیه ای را که لازم است کودکان در مواقع تهدید و سوءاستفاده ی جنسی بدانند به فرزندانتان آموزش دهید. یک کودک باید بتواند موقعیت ها را خوب ارزیابی کند (خطرناک- غیرخطرناک، خوب- بد، درست- غلط) و بتواند به امکانات موجود برای خروج از موقعیت های نامناسب بیاندیشد. برای فراگیری این مهارت ها کودک باید ازاعتماد به نفس کافی برخوردار باشد و باید احساس خوب و خوشایندی به ارزش های شخصی خود داشته باشند و اینها نیز آموختنی هستند.

انجام بازی "چه کار می تونی بکنی اگر..." با بچه های کوچک روش خوبی است که آنان به امکانات و راه حل های مناسبی برای موقعیت های دشوار و ناگوار فکر کنند و راه برون رفت از وضعیت های نامناسب را بیابند. بعلاوه شما از طریق شرایط خطرناکی که در این بازی فرض میکنید، میتوانید میزان توانائی کودکتان را در برخورد با شرایط متفاوت ارزیابی کنید. مثلا با طرح سئوال اگر مرا در یک فروشگاه بزرگ و شلوغ گم کردی چه کار می توانی بکنی؟، و یا اگر خانم مهربانی آمد پیش ات و گفت که از دوستان مادرت است و می خواهد ترا به منزل برساند، چه کار می کنی؟ و اگر های دیگر.

 

بالای صفحه

 

ادامه >>  صحبت در مورد همجنسگرایی

(دریافت فایل پی. دی. اف کتاب)

 

 

فهرست

1- تمایلات جنسی کودکان چیست؟ 

 

1.1- تمایلات جنسی چیست؟

1.2- تمایلات جنسی و بزرگسالان

1.3- آیا کودکان تمایلات جنسی دارند؟

 

 

2- رشد تمایلات جنسی در کودکان تا 12 سالگی

 

2.1- دوران نوزادی (تا 2 سالگی)

2.2- کودکان بین 2 تا 4 ساله

2.3- کودکان بین 4 تا 6 ساله

2.4- کودکان بین 6 تا 8 ساله

2.5- کودکان بین 8 تا 10 ساله

2.6- کودکان بین 10 تا 12 ساله

2.7- سخن پایانی

 

 

3- گفتگو با کودکان در مورد تمایلات جنسی

 

3.1- گفتگو با کودکان در مورد تمایلات جنسی از اهمیت برخوردار است

3.2- نقش مهم تماس و ارتباط جسمانی

3.3- گفتگو پیرامون مسائل جنسی فقط وظیفه ی پدر و مادر نیست

3.4- نقش تربیت شخصی خود شما

3.5- انتخاب کلمات

3.6- مناسبترین سن برای آغاز گفتگو

3.7- فرصت مناسب برای گفتگو

3.8- با کتاب و یا بدون آن

3.9- در مورد چه موضوعاتی می توانید با بچه ها صحبت کنید؟

 

 

4- مرزها در کجا واقع شده اند؟

 

4.1- تعین مرزبندیهای مشخص

4.2- احترام به مرزهای کودک

4.3- کودکانی که خود در مورد مسائل جنسی سئوال می کنند

4.4- میزان آزادی والدین در تربیت کودکان

4.5- از مرز گذشتن بازی کودکان

 

5- برخی پرسش های والدین و مربیان درباره ی کودکان و مسائل جنسی آنان       

5.1- آیا بچه ها می توانند خودارضایی داشته باشند؟

5.2- آیا خیلی بد است که کودکی والدین خود را در حال آمیزش جنسی ببیند؟

5.3- گفتگو درباره ی جلوگیری از بارداری

5.4- اگر بچه ها بخواهند با هم آمیزش جنسی کنند، چه باید کنیم؟

5.5- مرا بیش از حد آسان گیر می پندارند

5.6- بازی های جنسی کودکان

5.7- اولین عادات ماهانه و اولین اسپرم

5.8- داستان تاریخی پرده بکارت

5.9- پوست اضافی آلت تناسلی

5.10- آیا دادن آگاهی از مسائل جنسی جزء وظایف دبستان محسوب میشود؟

5.11- گفتگو پیرامون خودارضایی ، لذت جنسی و شهوت

5.12- گفتگو درباره ی سوء استفاده جنسی

5.13- صحبت در مورد همجنسگرایی

5.14- برخورد با  واکنش های اطرافیان

5.15- اگر کار شما تربیت  کودکان است

5.16- فیلم ها و خط های تلفن سکسی 

 

خانه | بالا

 

Free Web Hosting